101423067_2499584997020960_4319094571138023424_o.jpg

Blog

Den Nationale Scene

b+b arkitekter er utrolig stolte over at teamet vårt b+b arkitekter/hlm arkitektur har vunnet det ærefulle oppdraget med å modernisere byens hjerte – Den Nationale Scene

Foto: Olaf Andreas Svanøe 1909, Marcus UBB

Moderne teater i fredet bygning

Kjernen i vår oppgave er å finne den gode balansen mellom vern og ny bruk og skape et moderne, funksjonelt teater for fremtiden i den fredede teaterbygningen. Et teaterhus med både røtter og vinger. Teateret betyr mye for oss i kulturbyen Bergen. Det samfunnsansvaret Den Nationale Scene forvalter med engasjerende og vesentlig teater av høy kunstnerisk kvalitet til et bredt publikum, påvirker byens identitet. Resultatet av denne moderniseringen vil bli teaterhusets rammebetingelser i et langt perspektiv. Dette blir vår tids tilføyelser, vår tids endringsprosess.

 

Bærekraftig, funksjonelt og universelt

Våre ambisjoner for Den Nationale Scenes moderniseringsprosjekt er høye. Nye tilføyelser skal gi den historiske identiteten en merverdi og gi rom for nye tiders teateropplevelsen. Vår tids tillegg skal ha en tydelig identitet og rolle. Teaterhuset skal fremstå med en fleksibilitet i bruk og en markant forbedret tilgjengelighet som inspirerer til kunstnerisk utfoldelse og muligheter for utvikling. Moderniseringen av Den Nationale Scene skal ha røtter i historien og gi vinger til fremtiden!

 

b+b arkitekter as er takknemlige for kontrakten som fører seg inn i rekken av viktige kulturminner vi har fått lov til å arbeide med i byen vår.  Blant annet Universitetsmuseet, Universitetsaulaen, Sundt og Hanseatisk Museum på verdensarvstedet Bryggen. Vi gleder oss stort til å ta fatt på moderniseringen av DNS. Med stødig antikvarisk tilnærming til- og identifisering av kulturminneverdiene vil det ofte være stort handlingsrom, selv i et så viktig fredet kulturminne som teaterbygningen på Engen, for å kunne imøtekomme dagens krav til universell utforming og funksjonalitet. Flere av våre løsninger er med i Riksantikvarenes eksempelsamling.

Tamara Sekulic